Vull anar a un campus esportiu !!!

febrer 25, 2011 de
File under: Comissió Esportiva 


Cap a aquestes dates comença a arribar informació de diferents campus esportius i com volem que els nens els disfrutin  i nosaltres saber que els deixem en bones mans, permeteu-nos unes quantes reflexions…:

  • Pels nens petits o que sigui el primer campus esportiu, pensem que als 8 anys la majoria de nens ja han fet colònies de com a mínim 2 nits fora de casa, un campus acostuma a ser de 6 nits i té companys i monitors nous, desconeguts. Ens pot suposar un gran esglaï deixar-ho sol -estarà sol, sense amics, no menjarà…-, però estarem patint més nosaltres que ell. Els nens en general, i el nostre no ha de ser l’excepció, s’adapten perfectament i els monitors acostumen a estar atents. Als 10 anys ja no ens tenim que preocupar i cap als 12…ni pensar. Si son més grans  ja comencen a tenir necessitats més especifiques i els campus es converteixen en estades de tecnificació.
  • Es important assistir a la presentació que s’acostuma a fer i sortir d’ella amb bona impressió i no quedar-nos amb dubtes. És crític. Preguntes com el podrem trucar directament?  (no, millor parlar amb el monitor, sinó traspassarem el nostre neguit), pot portar consola i mòbil? (no calen i s’eviten problemes)…, saber si estan oberts a que els visitem quan vulguem, encara que no es recomanable però, ens dona fiabilitat…si han de portar una mica de diners…horaris exactes d’entrega i recollida..son importants portar-les apuntades.
  • Cal considerar també on es fa, no és el mateix un lloc més “públic” com un hotel o un càmping,  on hi ha molta rotació de gent externa, que un alberg o una casa de colònies o una residència esportiva, on pot estar molt més reduïda la gent que hi accedeix i la gent i instal·lacions estan més preparats per nens. L’entorn natural també és un punt a tenir en compte. Cal valorar també els desplaçaments a les pistes d’entrenament. Procurem no deixar-los sense el primer ni l’últim dia, que són molt importants.
  • Un dels “ganxos” dels campus és qui l’organitza i les visites de “famosos”:  és interessant concretar una mica qui son, els “jugadors de primera línia” poden ser el club del poble!!!. Cal conscienciar  als nens per evitar frustracions que potser venen, fan la foto, signen autògrafs i marxen….

Si voleu trobar campus per anar, pregunteu als coordinadors d’esports o a altres pares, o busqueu a les webs de les federacions i clubs. Recordeu que la decisió la té cadascun i contra més els comentem millor triarem. Esperem recomanacions!!!

Fes click aqui per subscriure’t a les properes notícies que es publiquin al bloc de l’Ampa Safa Horta