Escacs al web

març 25, 2011 de
File under: Escacs 

David Guix, el professor de l’Escola d’Escacs Miguel Illescas, que condueix les classes de l’activitat extraescolar d’escacs dels nostres fills, ha volgut compartir amb tots nosaltres les pàgines webs que al llarg de tot aquest temps ha anat descobrint com a jugador i mestre:

A la web de la Federació Catalana d’Escacs hi trobareu notícies, torneigs, reglament, circulars i adreces de tots els clubs de Catalunya, etc…El seu cercador és molt útil per trobar el nivell que marca la federació de les partides que fan els jugadors.

Ajedrez Notícias Diarias és idònia per veure els torneigs que s’estan jugant, els que han finalitzat i els que properament es jugaran. En ocasions hi ha partides penjades dels participants a on s’aprèn molt. En aquesta web també hi trobareu una secció dedicada a la cultura: Ajedrez y cultura on podreu trobar relats, contes, fotografies sobre escacs que són força interessants.

A Escaquejant el registre és gratuït i des d’allà es fan partides per correspondència. David ens recomana que fem ús d’aquesta web perquè  hi ha una gran font de relats i contes d’escacs a més de teoria sobre escacs, tant d’obertures com de finals. Als nens els anirà bé fer partides per correspondència perquè pensaran més les jugades i a més tindran més temps per esperar a que el rival els mogui. En aquesta pàgina cada dia posen un problema diferent per resoldre. Solen ser molt senzills i per tant s’els pot animar a intentar resoldre’ls.

La pàgina de Chess Tempo està feta només per resoldre problemes. Té infinitat d’ells i segons el nivell de l’usuari s’adequa la dificultat. A més a més té una part molt interessant i important que es diu: motivos tácticos on es treballen i s’expliquen tots els “trucs”, conceptes dels escacs, finals on es treballen els mat amb dama i rei, torre i rei, dues torres… la part de problemas i la d’estadísticas. Els nens aquí aprendran moltíssim.

Buho21 esta  feta per jugar als escacs però també hi trobareu molts altres jocs i de tot tipus en què els nens també podran fer-ne ús.  Es una bona pàgina amb gent de tots nivells.

Ajedrez de ataque és una pàgina on hi ha les partides més famoses i conegudes de tota la història dels escacs. També s’expliquen les biografies dels grans jugadors, finals de partides, les partides més actuals i problemes d’escacs. Hi ha una secció d’interactivitat on els nens poden respondre a preguntes i enquestes.