Selecció dels Olímpics i aspectes logístics

maig 8, 2012 de
File under: Comissió Esportiva 

El passat dijous 3 de Maig es va celebrar a la sala d’audiovisuals de la nostra escola una reunió amb els pares dels esportistes que han estat seleccionats per participar a les Olimpíades que es celebraran a Madrid del 29 de juny al 6 de juliol.

Els esportistes que competiran a les Olimpíades SAFA 2012, pertanyen a les categories infantil (nens nascuts als anys 1999 i 2000) i cadet (nascuts als anys 1997 i 1998) i competiran als esports col·lectius de bàsquet i voleibol per la categoria femenina i de bàsquet, futbol sala i handbol per la categoria masculina. A més també hauran de competir als esports individuals de natació i atletisme.

La selecció dels esportistes ha estat feta pel coordinador general d’esports de manera consensuada amb els coordinadors de cada esport i amb els corresponents entrenadors i els han seleccionat en funció de dos criteris bàsics,

  1. per un costat l’ interès i la voluntat per participar en l’Olimpíada
  2. i per l’altre la capacitat física i habilitats motrius generals relacionades amb cada esport i pensant que els esportistes competiran en dos esports col·lectius i en dos esports individuals.

En aquest sentit, volem precisar que aquesta selecció ha estat ratificada amb el professor d’educació física que ha valorat en quina disciplina (natació o atletisme) tenen més aptituds.

El nombre de participants i monitors l’ha determinat l’Organització de Madrid en base a l’experiència de les olimpíades celebrades anteriorment. Així per Itàlia participaran 35 esportistes, França competirà amb 40 i els col·legis de Gavà, Burgos i Horta aportaran 25 esportistes cadascun. Els coordinadors del SAFA Horta seran Enric Costa, Juan José Cardeñosa i Fernando Ballester.

Les delegacions de Gavà i Horta viatjaran conjuntament en autocar i s’allotjaran amb famílies del col·legi de Madrid.

Respecte els equipaments que vestiran els esportistes a la jornada inaugural i a la de clausura, ells representants dels col·legis espanyols portaran el representatiu del SAFA Espanya, polo blanc i pantalons blaus, els representants de França portaran polo verd i pantalons blancs i els d’Itàlia polo blau i pantalons vermells.
.
Les AMPA’s, com a organitzadores i subvencionadores de les Olimpíades, volem destacar l’esperit que té que prevaldre durant les Olimpíades i que no es cap altre que el d’incentivar la convivència entre els estudiants esportistes dels col·legis d’Europa aprofitant la sinergia de la pràctica de l’esport com a element dinamitzador sense que el fi més important sigui el del triomf.